Luko Paljetak (1943. Dubrovnik)

Pjesnik, prevoditelj, urednik, kazališni i likovni kritičar, redatelj, feljtonist, esejist, pisac za djecu, dramski pisac, slikar. Redovni je član HAZU,  dopisni član SAZU (Slovenske akademije znanosti in umetnosti), član Akademije ruske književnosti. Živi i radi u Dubrovniku.

Nakon studija, od 1969. do 1973., radio je kao dramaturg i redatelj u Kazalištu lutaka Zadar, a zatim, od 1973. do 1978., kao asistent na Katedri za noviju hrvatsku književnost i na Katedri za svjetsku književnost. U to vrijeme bio je jedan od urednika časopisa »Zadarska revija«.

Nakon prestanka rada na Filozofskom fakultetu u Zadru 1978., vratio se u Dubrovnik gdje i danas živi.

(tekst preuzet sa stranice Hrvatsko Društvo Pisaca)

Fra Ivan Kramar

Rođen je 1967. u Maljinama, općina Travnik.

Teologiju je studirao u Sarajevu i Zagrebu. Osnovao je Društvo srednjebosanskih pjesnika 2000. i pokrenuo list Vrilo. Osnivač je pjesničke manifestacije „Pjesnici pod platanom“, u Pridvorju, u Konavlima. Gvardijan je Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju i policijski kapelan Dubrovačko-neretvanske županije.

Objavio je sljedeća djela: Na oltaru ljepote, Zagreb, 2002.; Kako smo pobijedili gromove, Sarajevo, 2014.; Kratka analiza modernog ateizma, Osijek, 1996.; Kameno more, Zagreb 2019.; Čavli zime, Pridvorje, 2020.; Dom od kože, Split, 2021.; Dvoglasje za samoću, Sarajevo, 2021. (zajedno s Lukom Paljetkom); u tisku Nar u kutu sobe. Pjesme su mu prevođene na talijanski, njemački, engleski, bugarski, kineski. Objavljivao u više književnih časopisa u svijetu.
(tekst preuzet sa stranice Društvo hrvatskih književnika)