U subotu u Narodnoj knjižnici Ploče održana je prva u nizu kreativnih radionica za djecu pod nazivom “Grebeonica”. Pod vodstvom neretvanskog umjetnika i idejnog začetnika ove radionice Koraljka Grebena, mali članovi knjižnice izrađivali su morske motive kolaž tehnikom. Djeca su pustila mašti na volju pa se moglo vidjeti brodova, svjetionika, sidara, hobotnica, kitova, dupina pa i ribica koje skaču i pozdravljaju ptice. Na odlasku su uzbuđeno pitali kad je iduća radionica i što će se raditi te su Koraljka zasuli prijedlozima za idući put. Termin sljedeće radionice još nije utvrđen, ali plan je da se radionice održavaju jednom mjesečno.

Inače, Koraljko Greben neretvanski je umjetnik, najpoznatiji po kamenim minijaturama dalmatinskih kućica (sve su ručno oblikovane, a jedini alat koji se koristi su kliješta kojima se siječe kamen u komadiće), ribica izrađenih od palminih grana, a zadnjih godina i po street artu.

Svi radovi će biti izloženi u prostorijama Narodne knjižnice Ploče sljedećih desetak dana, a galeriju slika možete pogledati ovdje.